harmadik szem #00039

Létezik ez a fogalom, hogy: harmadik szem.
Ez egy spirituális valami, és sok ember már most abbahagyná a bejegyzés olvasását, csupán attól a szótól, hogy: spirituális.
Várj, olvass tovább, és …

még egy kicsit bírd ki. Bizony, vannak olyan szavak, olyan dolgok az életben, amik nem tetszők számodra. Lehet ez éppen spirituális, ezoterikus, de valakinek már a bio is ezt jelképezi. Teljesen mindegy hova tartozol, mindegy melyik szó, melyik dolog nem tetszik az életedben, egy biztos. Mindent meg fogsz tenni azért, hogy elkerüld AZT.

Valamit tudnod kell. Nincs olyan, hogy csak. Nincs önmagában létező. Nincs csak test, csak gondolat, vagy csak érzés. Minden kapcsolódik valamivel, valamihez. Egységet alkot.

Namost, ez a harmadik szem – és most vonatkoztass el mindentől, amit eddig gondoltál róla –, ez ugye nincs. Tudom én is. Nincs, mert ha ott lenne, akkor látnám, meg tudnám érinteni, és az is könnyezne, amikor aprítom a hagymát. Akkor miért beszélünk róla mégis?

Vannak dolgok, amik láthatatlanok, és tudod mi kell a láthatatlan dolgok meglátásához? Ahhoz, hogy egyáltalán tudomást szerezz róluk? Bizony egy szem. Tudom, most lépnél ki, mert már az elején megmondtad, hogy ez egy baromság lesz, és most bánod, hogy nem akkor zártad be az oldalt.

De gondolj csak bele, hogy vannak dolgok, amiket Te, két lábbal a földön járó ember is látsz – ha mással nem, a lelki szemeiddel. Vagy azt minek nevezed, amikor februárban, véglegesítve a foglalásod elképzeled a nyaralás boldog pillanatait, a Booking képei alapján? Mi alapján jelented ki, hogy jaj de jó lesz?
Naugye.

A harmadik szem valami ilyesmi. Láthatatlan, és pontosan azért, hogy láthatatlan dolgokat láss vele. Azért harmadik, hogy a másik kettő mellé – ami lehetővé teszi a térlátást – még valamit láss.

Lásd azt, hogy az a hülye, a másik autóban azért feszült, mert éppen ma van a legrosszabb napja az évben…vagy egész életében. Neked is volt már ilyen.
Lásd azt, hogy a cigány, a feka, a sárga, a rózsaszín, a hupilila attól, hogy nem úgy néz ki, mint Te, ugyanolyan ember. Érdekes a más hajszín nem zavar, pláne, ha az vörös és egy nőhöz tartozik?
Lásd azt, hogy az a szerencsétlen szúnyog ugyanúgy próbálja élni az életét, mint Te. Felébred reggel a nap sugaraira és elindul reggelizni. Ő vért eszik, Te meg borjúmájast. Azaz, ha Neked rossz a szúnyog, akkor Te rossz vagy a kisborjúnak.
Upsz.

Nyisd ki a(z összes) szemed, és lásd a világot körülötted.

Ha meginognál, kétséged lenne, elbizonytalanodnál, hogy egy adott helyzetben hogyan is működj, miként cselekedj, akkor itt egy kis segítség számodra:

Ami Neked jó, az biztos, hogy másnak rossz…és fordítva.

Ha valami zavar keletkezett Benned az írás kapcsán…nos lehetséges. Ez remek állapot, örvendj neki. Ha szeretnél utánajárni mi is ez, ajánlom figyelmedbe ezt az írást https://egymagusnaploja.hu/elvonulas-2-00038/.

Megosztás