SALE #00066

Hamarosan vége a télnek, ezért egyre több helyen jelenik meg a kirakatokban és a hirdetésekben a varázsszó: SALE (kiárusítás). Ez az egyetlen szó megnyomorítja az életed. Elmondom miért.

Minden embernek vannak igényei az újra, a változásra, vagy egyszerűen csak szüksége van valamire, mert kell. Leggyakrabban az éhség az, ami döntéshelyzetbe hoz bennünket. Napi többször merül fel a kérdés: mit egyek?

Elindul egy folyamat, amelyet minden esetben a vágyak vezetnek. Tegnap láttam/olvastam valamit, amit megkívántam, viszont olyan régen ettem már lasagne-t, de tegnap tészta volt, akkor ma legyen főzelék, és így tovább. Mindannyian ismerjük a saját indítékainkat és működésünket, így hamarosan megszületik egy viszonylagos vagy tökéletes terv.

Elindul a keresés, hol lehet megtalálni a kívánt terméket?

Ekkor találkozol a varázsszóval, különféle formában: SALE, akció, kedvezmény, és itt kezdődik el egy másik történet, amely eltérít eredeti szándékodtól.

Ugyanis eredetileg a saját kívánalmad szerint választottad ki, mire van szükséged. Te ismered magad, Te tudod mit szeretsz, mit kívánsz. Sokszor csak egy érzés, egy íz az, ami megjelenik és vezeti a választásod, ami egy nagyon fontos működés, hiszen a testünk így jelzi nekünk, mire van szükségünk. Kövessük a megérzéseinket (https://egymagusnaploja.hu/jelek-00016/).

Ám ekkor meglátod, hogy a hőn áhított, szaftos indiai helyett – pedig már elképzelted, ahogy a fokhagymás naan-t mártogatod a finom paradicsomos szószba –, pont ma, az ananásszal töltött csirkemell 200 Ft-al olcsóbb (teljesen mindegy mennyivel), mert hát ugye SALE van.

Elindul egy belső beszélgetés, a rábeszélés, miszerint régen ettél ananászt, és hát az is olyan keleties, mint az indiai, bla bla bla bla bla. Az akciósat választod.

Tudod mi történt?

200 Forintért lemondtál a vágyaidról. Arról, amit szerettél volna, arról amit a tested kívánt, azaz arról, amire szükséged van. 200 Forintért sóhajtasz egy nagyot, mielőtt kibontod, mert tudod, hogy ennek kicsit más az illata, az íze “de olcsóbb volt”. 200 Forintért feladtad az ízeket, feladtad az álmaidat.

A boltos nyert, aki biztos lehetsz benne, hogy még így is jól járt, hiszen vagy a csirkemell, vagy az ananász, de az is lehet, hogy mindkettő holnap vagy holnapután már nem lenne az igazi, mert túl régóta álltak a hűtőben, és ki kellett volna dobnia. Az univerzumban mindennek oka van.

Te pedig a délután valahogy nem vagy az igazi. Nem megy úgy a koncentráció, lehet, hogy kicsit fáj a hasad, de valószínűleg ezeket már nem veszed észre, mert hozzászoktál. Nem azért, mert bármi probléma volt az étellel, hanem mert a szervezeted az indiai menüre, fokhagymára, fűszerekre és piros színre vágyott.

Akik most azt mondják, hogy “de sokszor 200 Forint az sok pénz”, azok rengeteg mindenről mondtak és mondanak le, hiszen ugyanígy van ez az öltözködéssel, műszaki cikkekkel, és minden mással is. Valószínűleg ezért nem állnak mindig úgy a ruháid, ahogy szeretnéd, és talán az elektronikai cikkekel is meggyűlik a bajod. Akciós volt?

Ragaszkodj az elképzeléseidhez, kövesd a saját belső hangodat.

Az álmok fontosak.

Megosztás