fejfájás ellen #00018

Sokaknak, sokszor, sokat fáj a feje. Gondoltam megosztom veletek ezért a múltkori felismerésemet, Ti pedig adjátok tovább.

Amikor fáj, jöhet az első kérdés: Hol fáj?
Hátul? Halántéknál? MINDENHOL?

Aztán a második: Hogyan fáj?
Nyom? Bizsereg? Lüktet? SZÉTROBBAN?

Végül pedig: Mennyire fáj?
Csak egy kicsit? Hasít? MINDENNEK VÉGE?

Ha ezekre a kérdésekre megtaláltuk a megfelelő választ, akkor a következő a teendő. Egyrészt felejtsük el, hogy egy fejfájásnak van önálló természete. Másrészt ismerjük fel, hogy minél többet foglalkozunk vele, annál jobban fog fájni – hiszen tudatosítjuk magunkban a fájdalom nem létező jellegét.

Végül pedig egy nagyszerű technika, amivel egy perc alatt megszüntethető a jelenség. Segítsünk megmutatni az utat annak az energiának, ami a fejfájást okozza. Mivel egy helyen nem szoktunk fejfájást érezni, így csak az lehet a kijárat. Ez a hely a koronacsakránk, ami nem a fejünk búbján található, hanem az eredeti hajvonalunktól (homlok közepének a tetejétől mérve) nyolc ujjnyi távolságra (azaz tegyük az ujjainkat, a hüvelykujjak nélkül, a fejünk tetejére az eredeti hajvonaltól).
(Aki nem hisz az ilyen dolgokban, esetleg nem érti őket, azokat megnyugtatom, ez itt most színtiszta matek és geometria.)

Egyszerű koncentrációval, vizualizációval, imaginációval – kinek, hogy – először képzeljük el a fejünkben lévő fájdalmat – ez lehet akár egy fénysugár –, majd kezdjük el óvatosan az előbbi leírás szerint a koronacsakránkhoz irányítani.

Amint megtalálja a kijáratot, megnyugszik.
Egészségünkre!

Megosztás