Buddha & Jézus #00013

A humor fontos. Vasárnap éjszaka a könyvelőmmel egyik helyről a másikra sétálva, és közben mindenféle dolgokról beszélgetve alakult ki a következő történet.

Elmeséltem neki, hogy aznap reggel úgy ébredtem, hogy szeretem Buddhát. Nem szoktam ilyen állapotban lenni, ezért feltettem magamnak a kérdést, hogy honnét jön ez? Oda jutottam, hogy Buddha:
1. a maga dolgával foglalkozott
2. nyafi és hiszti helyett leült, és addig nem állt fel, amíg meg nem találta a megoldást
3. segített másokon
Hozzá mindig lehetett menni, mindig meghallgatta a mesélőt és mindig válaszolt neki – ráadásul olyan választ adott, ami egyben megoldás is volt.

Ahogy meséltem erről valahogy szóba jött Jézus, és akaratlanul is összehasonlításra került kettőjük története, cselekedeteik. Egy csavarral pedig elképzeltem, milyen lenne a két szent napjainkban, 2019-ben.
A következőre jutottam (ami itt következik az egy vicc, egy mese, egy fikció, ha véletlenül bármilyen negatív érzést vált ki belőled, akkor kérlek kérdezd meg magadtól, hogy mi okozza ezt. Köszönöm.)

Szóval Buddha a jelenben a Buddha Corporation alapítója és vezetője lenne, hatalmas bevételekkel, hiszen mindenki őt keresné meg tanácsért, és Ő mindig bölcsen válaszolna. A bevételekből számtalan alapítványt támogatna és működtetne.

Jézus egy közösség vezetőjeként sokat beszélne a szeretetről, a jóságól, néha csodákat mutatna be, hatalmas partykon, amik több napig tartanak, majd minden évben december 21-én a Jesus Festival-on, a kereszt körbecipelését követően keresztre feszítenék. A megfeszítést követően kezdődik a fesztivál főpartyja, mely még 3 napig tart, és a végén Jézus feltámad.

Megosztás