transzformáció #00033

Kafka Átváltozása jut eszembe, miközben teljesen másra gondolok. Van egy működés, ami képes mindent megváltoztatni, miközben megőrzi az eredeti energiát, annak mennyiségét, intenzitását és irányát is.

Mindennapi életünkben gyakran élünk át ilyen működést, mégis előfordul, hogy észre sem vesszük, pedig tudjuk, hogy az energia nem vész el, csak átalakul. Esetünkben nem az a kérdés, hogy felismerjük ezeket a folyamatokat, hanem hogyan hatnak ránk, egyáltalán részt veszünk bennük? Még inkább mihez kezdünk velük, hogyan irányítjuk őket?

A tudatosság megjelenése (https://egymagusnaploja.hu/oszton-00032/) mindig meghatározza egy folyamat kimenetelét. Tudatosan haladva képesek vagyunk felismerni, részt venni és formálni eseményeket, így hatással lehetünk rájuk. Az egyik legfontosabb működés ebből a szempontból a harag szeretetté alakítása, hiszen a lehető legjobb megoldása egy helyzetnek.

Egészen lehetetlenül hangzik sokak számára, mégis a távol-keleti harcművészetekből merítve könnyen megérthetjük, hogyan lehetséges ez. Már maga a szó is gyönyörű: harc-művész – azt hiszem pontosan leírja miről van szó. Arról nem is szólva, hogy a legtöbb technikában a legmagasabb szint a gyógyítás! Ugye milyen érdekes? Hogyan lesz a harcból gyógyítás? Transzformációval.

Ugyanaz a helyzet, ugyanaz az energia van jelen, mégis a tudattalan, ösztönös viselkedés rombol, míg a rengetegszer begyakorolt mozdulat – és persze mögötte a tudat –, képes máshogy működni, máshogy megoldani dolgokat, a legmagasabb szinten pedig gyógyítani, azaz helyreállítani egy korábban sérült részt.

Ha valaki támadást indít feléd, ösztönösen védekezni fogsz. Egészen addig, amíg felismered, hogy nincs miért védekezned. Lehet, hogy a támadás tárgya Te vagy – ami számtalan ok miatt lehetséges –, de az indítéka nem, ezért dolgod sincs vele. Egyszerűen lépj félre, hajolj el, ne vedd észre azt, ami történik. Sőt! Az előbb említett technikákból megtanulhatjuk, hogy – ha már egy ilyen helyzetbe kerültünk –, tegyük bele a saját részünket, dühünket, agressziónkat, méghozzá úgy, hogy hozzáadjuk az eredeti mozgás irányához. Ettől azt fogjuk tapasztalni, hogy a támadó gyors ütemben távolodik tőlünk, magával víve nemcsak a saját, de a belőlünk kiváltott energiákat is.

Köszönjük meg neki ezt a kiváló lehetőséget, hogy segített felébreszteni bennünk egy régóta magunkkal hordozott érzést, dühöt, állapotot, valamit. Legyünk hálásak érte, hogy egy pillanat alatt megoldott egy olyan helyzetet, amit már nagyon régóta cipeltünk magunkkal – sokszor tudattalanul. Így lesz a dühből és haragból szeretet. Sokat kell gyakorolni, de egyre inkább menni fog, és a végén mindent megold.

FELISMERÉS Legközelebb, mielőtt felrobbansz, próbáld ki.

Megosztás