a kötél #00076

Sok ember testére kötve található egy kötél, amely láthatatlan, azaz a viselője nem tud róla, így a kötél okozta rántásokat, rángatásokat, és korlátozásokat sem tudja mihez kötni. Ráadásul emiatt nem csak Ő, hanem a környezete is nehéz helyzetben van. Ha tudod miről beszélek, ha nem, nézzük meg, hogyan lehet megszabadulni a láthatatlan kötéltől.

A kötelet magát felismerni szinte lehetetlen. Ennek az az oka, hogy amikor felkerül, még hajszálvékony, aztán idővel vastagszik meg, ezért hozzászokik a viselője. Évek, évtizedek is eltelnek, amíg valakinek gyanús lesz a kötél jelenléte.

Erről általában – ahogy az lenni szokott –, egy külső személytől érkezik egy visszajelzés, és a kötelet viselő eleinte nem érti miről van szó. Ezért, ha valóban segíteni szeretnénk, többször, és a megfelelő módon kell eljuttatni számára az információt. Először azokban a helyzetekben kell figyelmeztetni, amikor akarata ellenére, a kötél kimozdítja egy állapotból.

Mert erről van szó! Valaki, valahol ránt egyet a kötél másik végén. Képzeljük el, hogy ülünk egy asztalnál – pl. dolgozunk vagy vacsorázunk éppen – és váratlanul egy rántást érzünk. Még az is előfordulhat, hogy kiesik, ami a kezünkben van. Kellemetlen ugye? Ráadásul fogalmunk sincs, hogy mikor történik a következő.

Ha ez hosszú időn keresztül így zajlik, akkor egy dolgot biztosan kijelenthetünk. Elkezdünk rá felkészülni. Egyre óvatosabban használjuk a tárgyakat, próbálunk stabilabban ülni…kinek mi a módszere. Aztán egy idő után, ez a működés átalakul egy folyamatos védekezéssé. Állandó készültségben várjuk, hogy megtörténjen az, amit nem akarunk.

Borzasztó így élni. Egy csomó dologra nem tudunk figyelni miatta, hiszen a kötél folyamatos éberséget követel. Egy kis részünk mindig készenlétben áll, ezért nem tudunk részt venni teljességgel az életben, egy beszélgetésben, a fontos pillanatokban.

Nyilván, ha tudnánk a módját, hogyan szabadulhatnánk meg a kötéltől, már rég megtettük volna. Így egyetlen lehetőségünk marad. Megtalálni, ki rángatja a kötelet?

Az, hogy a kötél mikor és hogyan került oda, egyáltalán ki kötötte fel, lényegtelen. Viszont a kötél másik fele segít válaszokat találni. Mikor történnek ezek a váratlan pillanatok? Esetleg mi váltja ki a rántást? Minél többet megtudunk a kötélről, és a rándításokról, annál közelebb kerülünk a megoldáshoz.

Az biztos, hogy állandó feszültségben élni kellemetlen és fárasztó. Ha hozzászokunk a kötélhez, egy állandó terhet cipelünk magunkkal, és rontjuk az életminőségünket. Minden erőfeszítést megér, ha utánajárunk és kibogozzuk a csomókat az életünkben, pláne, ha az egy ránk erősített kötélen található.

Kellemes csomóoldást kívánok! 
Persze a kötél átvágása is szokott működni.

Megosztás