barkács #00062

A barkács szó mára – sok más szóval együtt – elvesztette valódi jelentését. Manapság inkább a kendács megfelelőjévé vált. Olyan dolgoké, amit valaki ügyetlenül oldott meg, rakott össze. Azonban ha visszanézünk az eredeti szó jelentése mögé, teljesen mást mutat nekünk.

A mai világban elterjedté és elfogadottá vált, hogy mindent készen kapunk, veszünk, rendelünk. Egyre gyakrabban ülünk le a gépünk elé, vagy egyszerűen a mobilunkat nyomkodva jutunk el a keresett termékig, tárgyig. Berakjuk a kosárba, fizetünk, és kész. Nincs más dolgunk, mint várni a futárt, és átvenni a csomagot.

Ez a folyamat évről-évre erősödik. Régebben a barkács segítségével valósítottuk meg saját elképzeléseinket. Ennek hiányával kezd eltűnni az egyediségünk, egyéniségünk, és szünteti meg azt a képességünket, amellyel képesek vagyunk problémák leküzdésére. Pár éve láttam egy videót, ahol egy tinédzser nem tudott kinyitni egy konzervet, a kezébe adott klasszikus tekerős konzervnyitóval.

Ahogy mi emberek, mind egyediek és különlegesek vagyunk, úgy a gondolataink, ötleteink is mind eltérőek. A barkács eredetileg arról szólt, hogy ezeket a nem létező dolgokat, tárgyakat létrehoztuk. Elképzeltük mit szeretnénk, majd alapos – és sokszor hosszadalmas – folyamat során megalkottuk azokat. Természetesen ez a tudás lehetővé tette, hogy a sérült, hiányzó, elromlott vagy eltűnt dolgainkat pótoljuk vagy rendbe tegyük.

Mindannyian vágyunk az álmaink megvalósítására. Valahol, mélyen, belül mindenkiben jelen van az alkotás és az önkifejezés. Mit tehetsz azért, hogy ez a felszínre kerüljön?
Engedd meg magadnak az álmaidat.

Amennyiben férfi vagy, szánj rá időt, hogy beszélj róla, megtervezd, utánajárj és adj magadnak időt, hogy megvalósítsd. Minden pillanata élmény lesz, és a végeredmény minden egyes alkalommal, amikor ránézel boldogsággal tölt majd el. Még akkor is, ha vegül nem lesz olyan tökéletes, mint amit egy szobányi méretű géppel hoztak létre, ami csak ebből a célból létezik. Tanuld meg értékelni magad és szeretni az alkotásaidat. Fedezd fel a benned lévő alkotót. Teremts!

Amennyiben nő vagy, akkor pedig mondd meg a férfinak mit akarsz, és engedd, hogy rajta keresztül megvalósuljanak az álmaid.

Csodálatos barkácsolást kívánok mindenkinek.

Megosztás