a döntés #00043

Mindenkinek az életében megjelennek azok a pillanatok, amikor döntést kell hoznia, és olyan is előfordul, hogy már meghozta az adott döntést, csak még nem tud róla. Ezek sorsfordító pillanatok.

Ilyen helyzetek akkor jelennek meg, amikor elkerülhetetlenné válik, hogy döntsünk a hogyan továbbról. Azért, mert a körülmények úgy alakulnak, mert valami rákényszerít – a környezet, a munkahely, a család vagy egy számunkra teljesen ismeretlen erő.

Ilyenkor dől el a következő nap, hét, hónap, év, életszakasz, akár a hátralévő élet. Az ilyen helyzetek általában lelki alapúak, azaz nem jól, nem könnyen megfogalmazhatóak, mivel rengeteg érzés jelenik meg, és van mindegyikben egy közös dolog. Valamilyen formában megjelenik az örök harc: a jó és a rossz harca.

Ilyenkor dől el valakiben, hogy vezető lesz vagy főnök, buddhista lesz vagy mészáros a vágóhídon. Ezekben a pillanatokban mutatkozik meg annak az eredménye, hogy az előző napon, héten, hónapban, évben, életszakaszban hogyan működtünk, milyen tapasztalatokat szereztünk, és azokkal mihez kezdtünk. Mindazok fogják meghatározni, hogyan döntünk.

Ám egy döntés meghozatala nem könnyű. A jövő kémlelésén túl, ott van az a teher, hogy még, ha fel is ismerjük, hogy évek óta rossz irányba tartunk, képesek vagyunk beismerni magunknak ezt? Képesek vagyunk elviselni az ezzel járó nyomást? Kibírni a feszültséget?

Ez dönt el mindent.

Mélyen hiába érezzük, tudjuk mi a helyes, mi LENNE a helyes, ha nem hozzuk meg azt a döntést, ami ebbe az irányba visz minket tovább.

Ezért fontos a folyamatos és rendszeres gyakorlás, és a bölcsesség megértése, megélése és megvalósítása. Erről bővebben itt olvashatsz: https://egymagusnaploja.hu/bolcsesseg-00042/

Megosztás