balkéz #00015

Az előző írásból kiderült, hogy egy mágus ugyanúgy működik, mint bárki más – azt az egyet kivéve, hogy meri magát beleengedni a gondolataiba és az érzéseibe, és megéli azokat. Nyitottan áll a világhoz, elfogadja a folyamatos változást, és időtlenül szemlélődik. Sokan, akik hasonló kirándulásokat ejtenek a megszokott kereteiken túl, gyakran ütköznek akadályokba, problémákba, nem értésbe, és visszafordulnak. Esetleg ilyenkor hívjuk őket kétbalkezeseknek.

Azért, mert úgy születtünk (vagy úgy tanultuk meg), hogy a jobb kezünket használjuk, ne nézzük le és semmiképp se felejtsük el a bal kezünket! Az pont olyan, mintha egy mellettünk álló, de eltérő hajú, bőrszínű embertársunkat másnak tekintenénk. Ez hibás szemlélet.
Attól, hogy valami más, eltérő, attól az még se nem jó, se nem rossz. Egy lehetőségünk van, megismerni, megérteni, elfogadni – hiszen biztosan oka van, hogy létezik. A bal kézzel ugyanez a helyzet, ezért folyamatosan foglalkozni kell vele, fejleszteni kell. Hogyan?

Szánd rá magad, hogy minél több dolgot bal kézzel is kezdj el csinálni. Figyeld meg, hogy most kb. hány százalékban használod a kezeidet, majd tudatosan bizonyos funkciókat kezdj el bal kézzel is csinálni. Ajtónyitás, öltözködés, főzés, stb. Írj kommentben további ötleteket.

…és, hogy mi értelme ennek?

Mindig törekedj az egyensúlyra!

Megosztás