ELVONULÁSOK

Mindenki vágyik időnként a magányra, az egyedüllétre, egyszerűen azért, mert a természetünk így működik. Szükségünk van arra, hogy végiggondoljuk az aktuális életünket, hogy lezárjunk folyamatokat, hogy rájöjjünk valamire. Ez lehet az otthoni fetrengés vagy valami aktív tevékenység. Van olyan egyedüllét is, amikor társaságban vagyunk, ilyenkor félre lehet vonulni, és van a teljes elvonulás, amikor külső behatásoktól, ingerektől mentesen szeretnénk létezni.

Aztán van a vezetett elvonulás, amikor társaságban vagyunk, mégis mindenki szuverén módon létezik. Azért vagyunk ott, hogy magunkban valamit megtaláljunk, tiszteletben tartva és támogatva mások hasonló működését. Nem beszélgetünk, nem nevetgélünk, nem ünnepelünk, éppen csak a legszükségesebb feladatokat végezzük el. Mindvégig magunkban vagyunk, befelé figyelünk, és magunk válaszoljuk meg a felmerült kérdéseket.

Ez egy Út, egy lehetőség, benne van a csend, a magány, ugyanakkor a többiek egyszerűen a jelenlétükkel segítenek átbillenni a nehéz pontokon, nagyobb mélységeket elérve. Pár napról beszélek, ami után biztosan máshogy fogod látni a dolgokat, másképp értékeled az Életet.

Ha benned megérett és csatlakoznál egy elvonuláshoz, vagy kérdésed van, írj!
Kapcsolat